1-daagse training eetbare en geneeskrachtige planten, Buitenplaats De Hoorneboeg datum nnb

- not specified -

09:30 - 16:00

Hoorneboeg 5, 1213 RE Hilversum

165,-

Deze 1-daagse training is een ontdekkingsreis naar de wereld van planten! De nadruk ligt vooral op praktische kennis en ervaring, met als doel de verschillende medicinale en voedende toepassingen van planten die om je heen groeien (opnieuw) te ontdekken. Om ons heen groeien veel eetbare en medicinale planten, gewassen die vroeger dagelijks werden gebruikt, maar in de vergetelheid zijn geraakt.

Er is steeds meer behoefte om gezonder en natuurlijker te leven. Planten staan aan de basis van iedere voedselpiramide dus ook aan onze basis. In deze training leer je hoe je met wilde planten een gezonde maaltijd kunt maken en hoe je planten kunt toepassen als medicijn. We maken een mooie wandeling onder leiding van Leoniek Bontje (herbalist) door de natuur op het prachtige landgoed De Hoorneboeg (www.dehoorneboeg.nl) waarbij we zo n 12- 15 planten gaan determineren en plukken. Met de oogst gaan we de keuken in om gezamenlijk onder leiding van Yvet Noordermeer (voedingscoach) een heerlijke, groene lunch te bereiden. Na de lunch leer je hoe je op een makkelijke manier je eigen tincturen kunt maken en andere plantmedicijnen. Kortom, het draait deze dag allemaal om planten als voeding en medicijn!

Na deze cursus:

– Weet je wat de gezondheidsvoordelen van wilde gewassen zijn.

– Ben je in staat uiteenlopende eetbare planten te herkennen.

– Kun je met je eigen oogst gerechten en tincturen bereiden.

– Ga je naar huis met een volle maag, een tinctuur en ons boek ‘Wildplukken’.

Programma:

9.30 Inloop met koffie en thee

10.00 Introductie en lezing van Yvet Noordermeer

10.30 Lezing van Leoniek Bontje

11.00 Wildplukwandeling

12.30 Bereiding en eten lunch

14.00 Tinctuur of maceraat maken van vers plantenmateriaal

16.00 Afsluiting

De prijs is 155 euro inclusief BTW. Daarbij inbegrepen zijn alle materialen, thee/ koffie, uitgebreide lunch, een tinctuur en ons boek ‘Wildplukken’. Voor meer informatie en om je op te geven stuur een mail naar info@bewustmetvoeding.com.

 

Lees onze algemene voorwaarden 

Wildplukwandeling bij De Groene Afslag - datum 2023 wordt nog bekend gemaakt

read next