5-daagse workshop Herbarium maken – eetbare en medicinale planten herkennen en bewaren 1/9

Starts september 1, 2021
Ends september 29, 2021

09:30 - 12:00

- not specified -

345,-

Deze workshop vindt plaats op 5 woensdagen achter elkaar en kost 345,- voor 5 bijeenkomsten, incl het boek Pluk en bewaar van Leoniek Bontje. data: woensdagen 1 september, 8 september, 15 september, 22 september en 29 september van 9.30-12 .

Locatie: Escudolaan 26 te Amsterdam en Zwarte pad 30 te Amsterdam.

In deze workshop van Leoniek Bontje (wildplukker, herbalist en auteur van de boeken Wildplukken, Plant als medicijn en Pluk en bewaar) ga je je eigen herbarium maken, leer je verschillende medicinale en eetbare planten te herkennen (determineren), ga je ze plukken, drogen en bewaren.  Na een welkom met koffie of thee, beginnen we de workshop met een korte wandeling naar de medicinale tuin van Leoniek in Amsterdam. Hier leer je onder andere medicinale planten te herkennen, krijg je informatie over de voedingswaarden en medicinale waarden. In het tweede deel gaan we planten plukken en drogen.

Incl boek om je herbarium in te maken.

Aanbod komen: herkennen van planten, drogen van planten en een herbarium opbouwen, verschillende plantengroepen waar ze goed voor zijn (composieten, schermbloemen, lipbloemen, hertshooi, sterbladigen, ruwbladigen en rosacea, keukenkruiden).

Na deze workshop:

  • Ben je in staat uiteenlopende medicinale planten te herkennen
  • Weet je wat de gezondheidsvoordelen van de medicinale gewassen zijn
  • Heb je je eigen herbarium opgebouwd.Voor meer informatie en aanmeldingen: leoniekbontje@gmail.com`
    aanmelding is definitief als het bedrag is overgemaakt.

8-daagse verdiepingscursus medicinale planten vanaf 2 september

read next