Wildplukwandeling bij Landgoed Paleis Soestdijk 9 oktober, 31 oktober

juli 18, 2021

10:30 - 12:00

Paleis Soestdijk Amsterdamsestraatweg 1 Baarn

35,-

Wildplukwandeling – kwekerij van Landgoed Paleis Soestdijk

Boek hier uw ticket.

Op zondag 22 augustus organiseert paleis Soestdijk en wildplukwandeling o.b.v. Leoniek Bontje. In deze workshop legt Leoniek uit welke eetbare planten er in de kwekerij en in eigen omgeving groeien. Ze vertelt hoe deze planten een gezonde aanvulling op het voedingspatroon kunnen zijn en hoe hier zelfs simpele medicijnen van zijn te maken. U leert de planten herkennen en weet waar op te letten bij het wildplukken.

De Kwekerij
De kwekerij van Landgoed Paleis Soestdijk telt bijna 1 hectare grond en is gelegen op de Parade. Generaties lang heeft Landgoed Paleis Soestdijk zijn eigen voedsel en bloemen geproduceerd en werden hier onder meer appels, peren, walnoten, bessen gekweekt voor de koninklijke familie.

De Workshop
Zondag 22 augustus van 10:30-12:00 uur.
De kosten zijn € 35,- p.p.
Denk aan: gemakkelijke (dichte) schoenen, eventueel regenkleding.

Bezoekersinformatie
De wildplukwandeling start vanaf de ingang van de Boerderij (Amsterdamsestraatweg 12) op de Parade waar u zich kan melden bij het informatiecentrum. De Parade bevindt zich aan de overkant van Paleis Soestdijk. Hier is een parkeerplaats. Wij adviseren echter om op de fiets of met bus 70 naar halte “Paleis Soestdijk” te komen.

Zomer en najaar wildplukwandelingen
Lukt het niet om zondag 18 juli aan een van de workshops deel te nemen? Dan zien we u graag op een van de volgende data:

Zondag 19 september    10:30-12:00 uur
Zaterdag 9 oktober         10:30-12:00 uur
Zondag 31 oktober          10:30-12:00 uur

Fotocredits: Bella Thewes photography