Deze workshop is vol! wildplukken en koken 30 oktober

oktober 30, 2021

09:30 - 13:00

- not specified -

59,-

 

In deze workshop leer je welke eetbare groente en kruiden er in je directe omgeving groeien. Hoe ze een zeer gezonde aanvulling op je voedingspatroon kunnen zijn. En hoe je hier heerlijke, voedzame gerechten mee kunt maken. Na een welkom met koffie of thee, beginnen we de workshop met een heerlijke wandeling onder leiding van Leoniek Bontje (wildplukker, herbalist en auteur van de boeken Wildplukken, Plant als medicijn en Pluk en bewaar) in de natuur van Muiderberg of Amsterdam. Hier leer je onder andere eetbare gewassen herkennen, krijg je informatie over de voedingswaarden en medicinale waarden en leer je waar je op moet letten bij wildplukken. In het tweede deel gaan we de ‘oogst’ bereiden en maken we samen een uitgebreide lunch onder leiding van Yvet Noordermeer (voedingscoach en mede-auteur van het boek Wildplukken). We sluiten de workshop af door de lunch gezamenlijk op te eten. Na de workshop krijgt iedere deelnemer een hand-out waar alle afzonderlijke gewassen met beschrijving in staan. Ook de recepten die we maken staan er in zodat je deze in je eigen keuken kunt gebruiken.

Na deze workshop:

  • Ben je in staat uiteenlopende eetbare planten te herkennen
  • Weet je wat de gezondheidsvoordelen van wilde gewassen zijn
  • Kun je met je eigen oogst gerechten bereiden
  • Ga je naar huis met een volle maag, een hand-out van alle behandelde gewassen en recepten, zodat je thuis direct aan de slag kan

Leuk, lekker en leerzaam….Ook heel geschikt voor bijvoorbeeld gastlessen op scholen, vakantieactiviteiten op kinderdagverblijven, bedrijfsuitjes of vrijgezellenfeestjes. Ga je met ons mee?

Voor meer informatie: info@bewustmetvoeding.com.

 

Lees onze algemene voorwaarden 

Deze workshop is vol! wildplukken en koken 15 oktober

read next