Over ons

Over ons

De Buitenkeuken is opgericht door Leoniek Bontje (herbalist en kunstenaar) en Yvet Noordermeer (voedingscoach bij Bewustmetvoeding.com). Wij geven workshops wildplukken en koken en leren je hoe je de meest-voorkomende, eetbare planten kunt herkennen en deze kunt gebruiken. Want gezond en lekker eten groeit gewoon om je heen, wild in de natuur. In het park, het veldje om de hoek of misschien wel in je eigen achtertuin. Op de meest alledaagse plekken – zelfs in de stad – kun je wilde, eetbare planten, bessen, zaden en noten vinden waarmee je heerlijke gerechten kunt maken. Misschien koop je regelmatig dure superfoods, die per vliegtuig van de andere kant van de wereld worden ingevlogen, terwijl je ze hier gratis uit de natuur kunt halen. Planten waarvan je misschien denkt dat het onkruid is, maar die heerlijk smaken en goed passen in een gezond eetpatroon.

Leoniek

Van jongs af aan liep ik door de tuin, plukte bloemen en planten en maakte papjes van heerlijk geurende kruiden. Ik mengde bijvoorbeeld wilde munt en marjolein en andere gewassen met elkaar, gooide er water en suiker bij en dronk het op. Als ik rondloop in de natuur ga ik intuïtief te werk en kijk wat er groeit, hoe het ruikt, eruitziet en smaakt. Vaak groeien de planten die je nodig hebt of kunt gebruiken om je heen. Zo staan in mijn tuin – als ik die laat verwilderen – brandnetel en paardenbloem, heermoes en andere planten die ik gebruik. Wildplukken is een uit de hand gelopen hobby en ik vind het fantastisch om mensen hiermee kennis te laten maken en ze te laten ervaren wat de kracht van wilde gewassen is.

Yvet

Ik heb een passie voor gezond eten en gezond leven. In mijn eigen praktijk leer ik mensen hoe ze stap voor stap een blijvend gezonde leefstijl kunnen krijgen zodat ze zich vitaler voelen en beter in hun vel zitten. Voeding heeft immers een enorme invloed op ons welzijn.

Voordat ik Leoniek ontmoette was ik me totaal niet bewust welke lekkere, gezonde dingen je zomaar rechtstreeks uit de natuur kunt halen. Dit was voor mij echt een ontdekking! Inmiddels zie ik de natuur als een schatkamer vol heerlijke, voedzame voedingsmiddelen. En dit eten, in z’n meest oorspronkelijke vorm sluit aan bij mijn idee over wat echt gezond eten is: vers, onbewerkt, onbespoten en lokaal geoogst.

 

Join event

You will receive a confirmation e-mail once you click send. If not, please check your spam folder and mark the e-mail as safe.