De natuur om ons heen is een grote supermarkt. Voeding groeit overal, van brandnetel tot robertskruid. Door de verstedelijking zijn we behoorlijk van onze oerbron vervreemd. Veel oude plantenwijsheid is verloren gegaan. We zijn het vergeten en ook gewoon te druk met andere dingen. Bovendien ligt alles keurig verpakt en gesorteerd in de supermarkt dus zoeken naar je eigen eten hoeft niet meer. Gelukkig keert dit verlangen langzaam weer terug en wordt de rijke plantenwereld weer herontdekt. En dat is fijn, want oerplanten zitten bomvol krachtige, bio-actieve stoffen. Een genot voor onze smaak en voor onze gezondheid.
Neem nou het kruid zevenblad. Het is de schrik van menig tuinier. Als dit kruid eenmaal in je tuin groeit dan is er geen houden meer aan. Zevenblad is onoverwinnelijk. Dus gedogen of het zelfs te vriend houden is het enige wat je kunt doen. Het blad is te herkennen aan zijn zeven blaadjes, als het wat jonger is kunnen het er ook vijf of drie zijn. In het voorjaar zijn de blaadjes het lekkerst omdat ze nog jong zijn. Wil je later in de zomer toch jonge bladeren oogsten, maai dan de blaadjes bij de grond af en na enkele dagen zie je de verse jonge blaadjes weer opkomen. Dit kunt je regelmatig doen. En van dit hardnekkige ‘onkruid’ kun je een heerlijke pesto maken!
Je hebt nodig:
Bereiden:
– Deze pesto is een lekkere smaakmaker bij vis